![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 281 Pomógł: 3 Dołączył: 8.06.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki kodzik
<input type="checkbox" name="nazwa" value="wartość" onclick="document.getElementById('identyfikator').style.display = this.checked ? 'block' : 'none'; this.form.elements['nazwa'].disabled = !this.checked" /> <input type="checkbox" name="nazwa" value="wartość" onclick="document.getElementById('identyfikator').style.display = this.checked ? 'block' : 'none'; this.form.elements['nazwa1'].disabled = !this.checked" /> <div id="identyfikator" style="display: none"> <input type="text" name="nazwa" disabled="disabled" /> <input type="text" name="nazwa" disabled="disabled" /> <input type="text" name="nazwa1" disabled="disabled" /> </div> pojawianie sie i ukrywanie formularzy zalezy mi aby po przycisnieciu jednego checkboxa pojawialy sie inputy o name "nazwa" a po wciśnieciu drugiego iputy o name nazwa1 mogę uzyć tylko raz diva... Pozdrawiam i dziekuje za pomoc
Powód edycji: [thek]: bbcode bo zamknę temat...
-------------------- Cokolwiek zostanie upuszczone na uklad elektroniczny, spadnie zawsze tam gdzie wyrzadzi najwiecej szkody.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pętla + getElementsByName + style.display
Pseudokod Kod elementy = document.getElementById('identyfikator').getElementsByName('nazwa');
pętla( el => elementy){ jeżeli( this.checked ) el.style.display = 'block'; jeżeli nie el.style.display = 'none'; } Ten post edytował kamil4u 8.06.2011, 11:36:16 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:31 |