![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 5.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki oto kod, którym to wyswietlam wyniki wyszukiwania w bazie danych :
wyniki sie pojawiaja, ale złączone w jeden wyraz. Przykłądowo jak dla 'i' wyszuka slowo Anna, a dla 'j' Nowak, dostaje wynik: AnnaNowak. jak moge rozdzielić wyswietlane 'i' oraz 'j' ? chcialbym jeszce miedyz nimi cos napisac, badz wstawic je do tabelki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Kombinuj (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pamiętaj, że umieściłem tylko lokalizacje tagów otwierających - zamykające wstaw sam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A ja tylko bym zwrócił uwagę, że mysql_result jest znacznie wolniejsze i przerobiłbym to z użyciem while i mysql_fetch_assoc/object/array. Zresztą sam zobacz do manuala mysql_result a jest jak wół napisane, że nie zaleca się go używać z racji na wolniejszy dostęp do informacji wynikowych. Poza tym nie może być tak, że dla "i" jest Anna a "j" to Nowak, bo one razem tworzą współrzędne w wyniku, gdzie "i' to indeks wiersza wyniku a "j" to numer kolumny. tak więc nawet nie do końca chyba wiesz czego używasz. A brak odstępów jest spowodowany prostą rzeczą... Nigdzie pomiędzy wyświetlanymi kolejnymi elementami nie widać spacji. Daj ją za zamknięciem font, a Cię olśni. A na przyszłość czytaj ze zrozumieniem co dana funkcja robi i czy nie lepiej zastąpić ją inną.
Efekt ten sam... Kodu i zamotania o wiele mniej. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 19:33 |