![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem z wysłaniem zawartości formularza do zmiennej za pomocą metody $_POST['xxx']; wydaje mi się że ma to jakiś związek z zagnieżdżeniem formularza w funkcji "if", ale nie jestem pewien. Jeśli ktoś znalazł by błąd w moich poczynaniach lub miał inny pomysł jak rozwiązać ten problem to będę wdzięczny. Dokładnie chodzi mi o wysłanie zawartości ukrytego pola o nazwie "id" do zmiennej o tej samej nazwie. Dzięki za pomoc
![]() A o to kod:
Ten post edytował rulfy 7.06.2011, 19:59:20 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nigdzie nie widzę byś miał
$id = $_POST['id']; -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie nie ma. Za miast tego jest $id = $_POST, ale to po prostu mój błąd podczas kopiowania kodu. Oczywiście powinno tam być $id = $_POST['id']; , ale to też nie działa. Działa to następująco: jak wcisne przycisk "Edytuj" to id jest widziane dobrze, ale po wypełnieniu dalszej części formularza i wciśnięciu przycisku "Zapisz" id przestaje być widziane i nie mam pojęcia dlaczego. Zrobiłem w ten sposób już kilka stron mojego projektu i miałem podobny problem, ale w końcu to zaczyna działać. Nie mam pojęcia dla czego. Proszę o pomoc
![]() Dla pewności wklejam jeszcze raz cały kod:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No przecież w formularzu, który pojawia ci się po kliknięciu edytuj, nigdzie nie masz pola id, nic więc dziwnego, że po kliknięciu zapisz to $_POST['id'] ci sie nie pojawia. Nie ma pola nie ma post - proste
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
Udało mi się dojść do tego jak to zrobić. To znaczy zaczęło działać
![]() ![]() Oprócz tego dodałem jeszcze trochę innych poprawek nie z wiązanych z tematem ![]() POZDRO ![]()
|
|
|
![]()
|
|
Cytat , jak byś jeszcze mógł mi tylko napisać dlaczego tak to działa to było by super Jak to dlaczego to działa? Napisałeś to co ci powiedziałem, czyli dodałeś to pole do formularza, to działa ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Po przyjrzeniu się jeszcze raz dogłębnie kodowi już rozumiem jaki błąd popełniałem. Dzięki za pomoc.
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 17:26 |