![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 3 Dołączył: 22.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam takie zapytanie nie mogłem tego znaleźć więc pytam tutaj.
Jak dodawać na piechotę do URL-a zmienne to wiadomo www.cos.pl?$zmienna (cos centralny ośrodek sportu hehe) ale powiedzmy że linków mamy 10 tysięcy a musimy dodać jedną zmienną dodatkowo do wszystkich URL i teraz czy istnieje metoda która doda automatycznie wszystkie zmienne do linków by nie męczyć się na piechotę? bo odszukanie wszystkich linków zajmie wieki by dodać np jakąś funkcjonalność. I drugie dodatkowe pytanie czy da się przez URL dodać zmienną do $_SESSION['COSTAM']? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 23 Dołączył: 5.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie przechowujesz te 10000 linków? W tablicy?
"I drugie dodatkowe pytanie czy da się przez URL dodać zmienną do $_SESSION['COSTAM']?" Pobierasz przez z get np. $_SESSION['nazwa']=$_GET['nazwa']; Ten post edytował aeaeae 7.06.2011, 15:17:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 3 Dołączył: 22.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy popełniłem podstawowy błąd programistyczny??
Linki są rozsiane po calym projekcie tak jak by to miało miejsce w projektach czysto htmlowskich. Czy powinienem to zmienić i zrobić inaczej? czy coś mnie ominęło? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 1 Dołączył: 25.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy popełniłem podstawowy błąd programistyczny?? Linki są rozsiane po calym projekcie tak jak by to miało miejsce w projektach czysto htmlowskich. Czy powinienem to zmienić i zrobić inaczej? czy coś mnie ominęło? ![]() Jakiegoś strasznego błędu nie popełniłeś: jeżeli do każdego linka masz dodać zmienną o tej samej wartości, to ta praca nie ma sensu, a jeżeli o różnych wartościach to i tak musisz wszystkie linki zlokalizować, jakby one nie były określone. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
dziękuję problem rozwiązany
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 04:16 |