![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 31 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy zna ktoś może sposób na wycentrowanie strony gdy body jest dynamicznie i width ciągle się różni ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 23 Dołączył: 5.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 31 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie działało powyższe ale wiem dlaczego.
Wszystkie elementy wyplute przez WYSIAYG posiadają style="position:absolute". Z tego co próbowałem napisałem cuś takiego: Kod <script type="text/javascript" language="JavaScript"> <!-- // Ustalenie zmiennych var wb; // width body var wr; // width rozdzielczosci var roznica; // wb - wr var margines; // margines // Sprawdzenie body oraz rozdzielczości if (document.body && document.body.offsetWidth && window.innerWidth) { wb = document.body.offsetWidth; wr = window.innerWidth; } roznica = wr - wb; margines = roznica / 2; //--> </script> Kod <body id="boDy" style="position:absolute;" onLoad="boDy.style.left=margines;"> Mistrzem JS'a to nie jestem, ale działało na przykładzie ![]() Ale na stronie już niestety nie bo przez to że jest pozycja absolutna nie mogło odczytać ile wynosi szerokość body.. Teraz tak, muszę odczytać z pliku największą szerokość obrazka (ponieważ to ona będzie wyznaczać szerokość treści [body]). Czy ktoś ma jakiś pomysł jak, bądź spotkał się z takim skryptem ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 23 Dołączył: 5.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://pl2.php.net/manual/pl/function.imagesx.php
Najpierw pobierz identyfikator zasobu. http://pl2.php.net/manual/pl/function.imag...atefromjpeg.php Ten post edytował aeaeae 7.06.2011, 15:28:03 |
|
|
![]()
|
|
Zna ktoś może inny sposób ?
Chciałbym to robić po stronie użytkownika, a nie php'm cały plik obracać i wtedy wyciągać największą szerokość.. Może jakieś jquery, javascript ? Precyzując mój problem: To z pliku muszę wyciągnąć wszystkie obraz, zobaczyć jaki mają width i wyciągnąć największy width z tych obrazków. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 00:15 |