![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 5.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż mój plik index.php znajduje się w folderze x . Równolegle do tego folderu znajduje sie folder y a w nim katalogi ze zdjęciami.
Teraz moje pytanie: Jak wyświetlić te zdjęcia na serwerze? Próbowałem podać ścieżkę "../y/folder/zdjecie.jpg" ale nie działa. Proszę o pomoc Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Jeśli katalog jest poza public_html, to musisz sobie utworzyć regułę przez rewrite.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 5.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mógłbyś podać przykład ?
Chodzi o to że domena przekierowana jest na folder w którym jest index. a zdjęcie jest tak jakby pod nią Proszę o pomoc pozdrawiam Katalog jest raczej w public_html. Nadal nie mam pojęcia jak to zrobić. testowałem na innym serwerze konstrukcję z ../ i działała . Czy możliwe że mogę nie mieć uprawnień do wyświetlania plików z podrzędnego ? ( fizycznie mam dostęp tylko do nadrzędnego ) Czy jest wogóle możliwe, wyświetlenie czego kolwiek z katalogu podrzędnego, jeżeli domena jest przekierowana na katalog nadrzędny ? Przykład: struktura plików foldera{ folderb} folderc{ zdjecia } domena aaa.pl przekierowana jest na folderb . Czy jest wogóle możliwe wejście na przykładowy folder zdjecia ? Jakby to wyglądało w pasku ? Czy wogóle skrypt php czy też kod html, może wyswietlić coś znajdującego się 'pod' domeną ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 08:49 |