![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hey! Mam zdefiniowaną taką funkcję:
I jej wywołanie:
Chodzi o to, że to mi wyświetla małą ikonkę i button z tekstem do odpowiedzi na post w forum. Tylko, że teksty chcę wszędzie zastąpić grafiką. Przy definiowaniu funkcji są zmienne: - $name - $text Czy te zmienne są zdefiniowane jeszcze w innym miejscu? Jak one się odnoszę do wywołania tej funkcji? Bo ja 'ich nie widzę' w tym wywołaniu. Będę bardzo wdzięczny za pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 55 Dołączył: 1.06.2010 Skąd: mam to wiedzieć? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tzn. nie funkcję, a metodę... Bo "wywołujesz" obiekt...
Pokaż kod klasy CKunenaLink i CKunenaTools Ten post edytował ixpack 6.06.2011, 17:03:36 -------------------- Łatwo jest być odważnym za murami własnego zamku.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyjaśnie Ci to chyba przykładem
Zmienne które definiujesz przy nazwie funkcji nie mają wartości i równie dobrze mogą być ustawione przed definicją funkcji ponieważ definiowane są w momencie którym funkcja jest wywoływana , a nazwy wewnątrz są tylko do twoich operacji i nie mają wpływu na zmienna o takich samych nazwach . Myślę że o to Ci chodziło , jeśli się mylę ... sorki ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
>DZIĘKI ixpack
![]()
Skoro to jest metoda, bo wywołuje obiekty, to jak podmienić obiekty, by to były obiekty graficzne? I czy parametry tej metody ($name & $ text) są zdefiniowane jeszcze gdzie indziej? Bo nie wiem, a bardzo chciałbym wiedzieć ![]() >nekomata DZIĘKI Tobie też ![]() Czyli powinienem szukać zdefiniowania zmiennych w tym samym pliku .php w którym jest wywołana funkcja, czy metoda? Tam znalazłem tylko coś takiego:
To takie 'podejrzane' z name, ale nie ma przy tym '$', więc nie wiem czy dobre? A text w ogóle mi nie znalazło... Chyba błądzę :\ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:12 |