![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mamy fragment wsdl'a: <xs:complexType name="extermalXadesAttachment"> <xs:complexContent> <xs:extension base="tns:attachment"> <xs:sequence> <xs:element name="signatureData" type="xs:base64Binary" minOccurs="0"/> </xs:sequence> </xs:extension> </xs:complexContent> </xs:complexType> Z niego wynika iź extermalXadesAttachment dziedziczy po attachment. Niestety php'owa funkcja: public array SoapClient::__getFunctions ( void ); nic mi o tym nie mówi (nie ma pol attachment, brak jakichkolwiek informacji o dziedziczeniu). Czy ktoś rozwiązał taki problem ? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 30 Dołączył: 5.05.2007 Skąd: Mannheim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Co ty chesz wiedziec i dlaczego lista dostepnych przez webservices funkcji mialaby Ci powidziec cos o dziedziczeniu. public array SoapClient::__getFunctions ( void ); zwraca Ci liste funkcji ktore moze uzywac klient w komunikacji z Websrvices. TNS to okreslona przestrzen nazw i element odwolujacy sie do niej moze uzywac zdefiniowanych w niej elementow. Czy to jest oby na pewno dziedziczenie w pelnym tego slowa znaczeniu nie jestem pewien. Ale lista dostepnych operacji nie ma z tym zadnego zwiazku. Pozdrawiam -------------------- Flash Flex PHP JAVA RED5 http://www.easyweb24.net
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
<xs:extension base="tns:attachment"> to jest dziedziczenie w pełnym słowa tego znaczeniu. GSoap (w wersji pod c++) generator klas działa poprawnie, wypluwa klase, która dziedziczy po attachment. W php tworząc generator klas, nie mam wiedzy z getfunctions o takowym. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 11:54 |