![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 3 Dołączył: 18.10.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam tablę w której w jednej z kolumn trzymam czas połączeń (analiza billingów) w formacie time. I zauważyłem zaskakującą prawidłowość nie wiem z czego wynikającą. Otóż, kiedy chce zsumować kilka "czasów" i podaje w ten sposób
to oczywiście wynik jest w sekundach, ale niestety nieprawidłowy. Wpadłem na to, ze należy to zmienić na
ale w sumie to też bzdura, no bo przecież liczy z nieprawidłowej liczby sekund. Dopiero po takiej formule wyszedł mi prawidłowy wynik:
I teraz właściwie się zastanawiam dlaczego tak się dzieje? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skoro masz jako czas:
1. czas zamieniasz na sekundy 2. sumujesz sekundy 3. sume sekund zamieniasz na czas sec_to_time(sum(time_to_sec(kolumna_z_czasem))) Wiec co w tym dziwnego? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 3 Dołączył: 18.10.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zdziwiło mnie, że już druga opcja nie zadziałała od razu prawidłowo. Ale widać tak musi być.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:32 |