![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
// piszę w hydeparku, bo w sumie nie wiem gdzie mam to zamieścić
![]() Witam, mam napisać prace inż na temat "informatyczna platforma zdalnego nauczania" w sumie chodzi o system e-learningowy, sprawa ogólnie niezbyt trudna. Opisze delitkanie swój pomysł jak to wykonać, jeśli będziecie mieli jakieś uwagi/propozycje do zmian to z góry bardzo dziekuje za sugestie ![]() Ogólnie to zamierzam użyć pdo, smarty czyli standardowy zestaw narzedzi. Nie zamierzam używać zadnych ogólno dostępnych frameworków. Ogólnie zamysł wyglada tak: Podział na 3 główne grupy root | wykladowca | student Zamiezam napisać prosty silnik do tego: - zarządzanie błedami - zarządzanie linkami - zarzadzanie bibliotekami - mała nakładka na pdo ![]() - podział modułów na osobne katalogii - ze względu na prawa dostępu: * root - katalog /root * wykladowca - katalog /wykladowca * student - katalog /student * ogolne - katalog /modules Czyli w sumie nic bardzo rozbudowane - wiadomo , to tylko praca inż nie chce sie przepracowywac :-) Jednak głównym problemem który mnie męczy jest bezpieczeństwo danych w takim systemie, w końcu będę przechwoywać dane osobowe takie jak pesel czy też nr indeksu, jak to porpawnie zabezpieczyć by dane były w zgodnie z prawem przechowywane? Ten post edytował Hpsi+ 6.06.2011, 13:02:08 -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas === po prostu kocham ją :D haha |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 22:14 |