![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Co zrobić aby strona natychmiast została odświeżona gdy napotka jakąś linijkę kodu ? Próbowałem funkcji header, ale działa ona tak, że strona zaczyna odświeżanie dopiero gdy wczyta się pierwszy raz.
Czy jest jakiś sposób aby sprawdzić czy przeglądarka użytkownika wczytuje stronę (tzn. nie występuje biały ekran) ? I np. jeśli strona komuś nie może się wczytać, to wykonuje się dany kod ? Pozdrawiam i proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 23 Dołączył: 5.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz podać swoją definicję "napotykania przez stronę linijki kodu"?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodziło mi o napotkanie linijki wykonującej funkcję, której właśnie poszukuje.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 23 Dołączył: 5.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorry, ale dla mnie to wciąż niezrozumiałe.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 2 Dołączył: 5.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj kod i napisz dokładniej, co ma się w którym momencie wykonać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(...)I np. jeśli strona komuś nie może się wczytać, to wykonuje się dany kod ? No dobra ale co to znaczy, że strona nie może się wczytać? Jeśli nie może się wczytać to i ta magiczna linijka kodu też się nie wczyta.-------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Kod //... wypisz(); zapisz(); odśwież(); //tu od razu odświeża zrob_cos(); zrob_cos2(); //... a nie jak w przypadku header Kod //... wypisz(); header(); //nie odświeża od razu zrob_cos(); zrob_cos2(); //... //tylko odświeża teraz, tzn. jak wykona się już cały kod. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Kod //... wypisz(); header(); //nie odświeża od razu exit; //TADA ODSWIEZA ODRAZU zrob_cos(); zrob_cos2(); //... //tylko odświeża teraz, tzn. jak wykona się już cały kod. ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Nooo, o to mi chodziło. Dzięki wielkie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 8 Dołączył: 28.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kurde gościu, skoro i tak dajesz zmianę lokacji, to po cholerę ci jakiś kod za tym skoro już masz tam exit; więc nic po tym fragmencie się nie stanie, chyba jestem na to za głupi
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@gac3k wyluzuj, bo ci żyłka pęknie
![]() Ja sam w swoich kodach mam exit w środku aplikacji i założe się że zdecydowana większość ludzi też ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
@gac3k ciasteczka. Header jest wykonywany tylko przy pierwszym uruchomieniu przeglądarki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Header jest wykonywany tylko przy pierwszym uruchomieniu przeglądarki. Domyślam się co miałeś na myśli ale jednak aby zaspokoić swoją ciekawość poproszę Cię o rozwinięcie tego niezwykłego twierdzenia.-------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Miałem pewien problem, na który nie otrzymałem odpowiedzi: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=17...mp;#entry868767. Tak więc nie miałem innego wyjścia jak to obejść (wiem, że to sposób ekhm..). Jako że klient napisał, że po odświeżeniu wszystko działa mu normalnie, to zrobiłem to za niego i teraz strona po pierwszym uruchomieniu przeglądarki wczytuje się i od razu się odświeża
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:08 |