![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chciałem stworzyć zespół klas, który umożliwiałby zaawansowaną edycję plików graficznych. Wszystko miało by działać oczywiście w oparciu o ImageMagick ![]() Jednak natrafiłem na problem... Ale po kolei: aby zaznaczyć fragment zdjęcia i zrobić z nim coś należy zrobić tak:
Jako że chciałem, aby moja aplikacja była bardzo pro ![]() Czekam na ciekawe pomysły i pozdrawiam ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 30 Dołączył: 5.05.2007 Skąd: Mannheim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
--> Workspace uzytkownika na stronie --> js ( dynamiczne zaznaczanie fragmentu zdjecia , lub inna operacja) --> evantHandler ( reagujacy na onCostam ) --> Ajax --> php+ImageMagick ( obrobka zdjecia ) --> response --> Workspace uzytkownika na stronie . Tak bardzo schematycznie, chociaz w rzeczywistosci jest to bardziej skomplikowane. Robilem juz cos podobnego, ale to syzyfowa praca, dlatego dalem sobie spokoj. Ale niemniej jednak zycze powodzenia. Pozdrawiam. -------------------- Flash Flex PHP JAVA RED5 http://www.easyweb24.net
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oj nie o to mi chodziło
![]() Chodzi mi o warstwę algorytmiczną, która powiedziałaby mi które piksele należą, do zaznaczenia i w jakim %. Częściową odpowiedź znalazłem przeszukując Google pod hasłem "drzewo 4 bitowe". Dzięki kilku przykładom dowiedziałem się jak ustalić, przez które piksele przechodzi krawędź zaznaczenia. Jednak teraz pozostała mi zagwostka jak sprawdzić które piksele całkowicie (nie) należą do zaznaczenia? Jak powinien wyglądać taki algorytm? Nie proszę o kod, bądź schemat, ale o wyjaśnienie w jaki sposób można jednoznacznie stwierdzić, które piksele są odpowiedzią na powyższe pytanie. Pozdrawiam Ten post edytował sweter 7.06.2011, 14:03:18 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:25 |