Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [Symfony] 1.4 Upload wielu plików
pepe77

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
czy ktoś ma doświadczenie z użyciem z poziomu Symfony JUpload lub SWFUpload w celu załadowania wielu plików na raz?
Plugin sfWidgetFormInputSWFUploadPlugin pozwala na ładowanie pojedynczych plików.
Chodzi mi o to, aby użytkownik mógł zaznaczyć np. cały katalog i przesłać pliki na serwer za jednym zamachem.
JUpload używałem w czystym PHP, więc od biedy wiem jak "to" zrobić, ale szukam jakiegoś "eleganckiego" rozwiązania.
(chodzi o Symfony 1.4)

Pozdrawiam,
pp

Ten post edytował pepe77 5.06.2011, 21:31:02
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 1)
LBO

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Muszę napisać kilka zdań o multiuploadzie przez Flasha. Jeżeli zależy Ci na bezpieczeństwie aplikacji unikaj go jak ognia. Flash nie trzyma sesji (związane jest to ze sposobem jaki zarządza on ciasteczkami) i na dzień dobry musisz używać GETa do uwierzytelniania.

- Najprościej użyć PHPowego PHPSESSID tylko, że jest to zaproszenie do session hijacking. Jeżeli się na to skusisz sto i tak radzę napisać obsługę samodzielnie - np. rozszerzając sfSessionStorage - i trzymać session.use_trans_sid wyłączone. Powód jest prosty.

- Jeżeli wpadnie Ci do głowy pomysł, na użycie dynamicznych uwierzytelniających tokenów... nie kłopocz się, bo po wybraniu 10 plików w np. SWFUpload są one wysyłane oddzielnie, w osobnych żądaniach, a nie jeden raz w tablicy. Tak więc po uploadzie pierwszego pliku, nie da rady zmienić tokena dla kolejnych plików (przynajmniej nie w SWFUpload).

Ten post edytował LBO 5.06.2011, 22:33:00
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:57