![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 1 Dołączył: 30.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam następujący problem ze sklepem kupując produkty jestes zalogowany np. jako franek i kupie 3 jabłka i 2 gruszki, wylogowuje się i znowu zalogowuje się jako franek wchodzę do koszyka i mam nadal tam te 3 jabłka i 2 gruszki, wylogowuje się i loguje na małgosie która nie miała nic w koszyku wchodzę w jej koszyk a tan są te 3 jabłka i 2 gruszki jak temu zaradzić aby jak wyloguj się jeden user i zaloguje ponownie to miał rzeczy w koszyku ale jak wyloguje sie jeden user a zaluguje inny to miał w koszyku swoje rzeczy, działam na sesjach wszystko.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Zapewne nie usuwasz danych z koszyka przy wylogowaniu? (Dedukcja na poziomie podstawówki)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 353 Pomógł: 50 Dołączył: 28.07.2005 Skąd: Łaziska Górne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz aby po ponownym zalogowaniu użytkownik miał swoją zawartość koszyk musisz skorzystać z bazy danych, same sesje nie wystarczą.
-------------------- Sposób na życie? Uśmiech na twarzy :D
"Widzę więcej, wiem więcej, tak to jest mniej więcej" "NIE kradnij, rząd nielubi konkurencji" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po co od razu bazę danych w to angażować, na tak małe rozwiązania mogą wystarczyć pliki.
-------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 353 Pomógł: 50 Dołączył: 28.07.2005 Skąd: Łaziska Górne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro tworzy jakiegoś rodzaju sklep to najlepiej bazę. Chyba nie tworzy tego koszyka żeby sobie był. musi gdzie jeszcze przechowywać produkty, zamówienia, użytkowników.
-------------------- Sposób na życie? Uśmiech na twarzy :D
"Widzę więcej, wiem więcej, tak to jest mniej więcej" "NIE kradnij, rząd nielubi konkurencji" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Baza najlepsza, można skorzystać z sqlite albo storage memory dla mysql - to są takie dane, że jak się zagubia, to nie stanie się nic zbyt wielkiego
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 19:03 |