![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I więcej grzebie się w tym Ajaxie tym mam większy mętlik w głowie.Już od paru dni próbuje przesłać zmienne JS na serwer i coś nie chce mi wyjść.Mianowicie mam ładowanie zdjęć i całą ich obsługę zrobioną za pomocą JQ,JS. I potrzebowałbym
przesłać atrybut src tagu img na serwer. Z tego co zrozumiałem ,ajax działa w ten sposób: 1.Pobiera dane z serwera 2 .Dane te są przerabiane,modyfikowane za pomocą JS,JQ 3.Dane te są zwracane metodą post,get(asynchronicznie-czyli następuje callback) na serwer.(Ze względu na mętlik w głowie mogę się mylić),ale jeśli ma rację to: Co jeśli na serwerze nie ma danych do pobrania,wszystko mam robione w js,więc atrybut src dla serwera jest pusty.Czy da rady ominąć proces 1. Proszę o jakieś sugestie,naprowadzenie bo brak mi już pomysłów. Ten post edytował Rid 5.06.2011, 13:07:15 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
eee LOL wut?
AJAX działa w ten sposób - wywołanie asynchronicznej akcji, która wysyla (!) dane do serwera, który potem w zależności odpisuje i jest potem reagowanie w JS na odpowiedź z serwa |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jak to zrobić :
wywołanie asynchronicznej akcji, która wysyla (!) dane do serwera i na tym zakończyć działanie Ajaxa,żeby nie było ,który potem |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie piszesz callbacka, proste
|
|
|
![]()
|
|
$.ajax({
type: "POST", url: "przedmiot.aspx", data: 'name=' +" " + '&location=fds', success: function (data) { var content = $(data).get('#imgDisplay1'); $("#NAG").html(content); } }); Mógłby Pan mi powiedzieć ,w który miejscu tutaj jest callback-czy to nie jest success: function? ![]() |
|
|
![]()
|
|
no tak, callback to jest to
i tak BTW, jaki Pan, tutaj chyba gadamy po nickach ![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
będzie dostępne w zmiennych POSt jako name, prawda
|
|
|
![]()
|
|
Jeszcze ostatnie pytanie jak się odwołać do tej zmiennej po stronie serwera?
![]() $_POST['name'] ![]() |
|
|
![]()
|
|
ja tam C# jeszcze nie ogarnąlem, więc ci nie powiem, w php mogę ci najwyżej powiedzieć, że jest tak, jak mówisz
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuje za dobrą lekcję nauki Ajax,może teraz mi się uda coś przesłać
![]() PS.Odnośnie programowania w C# zasada działania jest podobna $_POST['name']=Request("name"); Może ,to wreszcie ogarnę. Ten post edytował Rid 5.06.2011, 13:51:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4.07.2025 - 15:12 |