![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Dopiero zaczynam uczyć się js/jquery i nie mogę przebrnąć przez jeden problem mianowicie:
Projektuje sklep internetowy w którym używam wyszukiwarki produktów w pliku oferta.php poprzez formularz wyglądający mniej więcej tak: Kod <form id="szuk" method="get" action=""> <select id="rodz" name="rodzaj"> <option> ... </option> </select> <select> ... /*kilka kolejnych select*/ </select> <input type="submit" id="ok" name="ok" value="ok"> </form> <?php /*tutaj kod php wyświetlający wyniki*/ ?> wszystko działało pięknie kiedy includowalem ten plik do div na głównej stronie za pomocą php include. teraz muszę zrobić to asynchronicznie więc skorzystałem z jquery i w index.php w skrypcie mam: Kod $(document).ready( function(){ $('#Oferta').click( function(){ $('.content').load("oferta.php"); } ); po kliknięciu w menu przycisku oferta w menu w div.content wyświetla mi się formularz z pliku powyżej, jednak po kliknięciu "ok" w formularzu div zostaje pusty. próbowałem robić to za pomocą obsługi zdarzeń click/submit elementów formularza ale wyglada na to ze skrypt z index.php "nie widzi" id selektorów z pliku ladowanego za pomocą .load(). czy jest w ogóle taka możliwość, żeby formularz wraz z wynikami wyświetlał się w ustalonym divie bez przeładowywania całego index.php. ? tak jak wspominałem jestem dosyć świeży w jq więc jeśli przeoczyłem jakieś podobne zagadnienie opisane już na forum to sorka ![]() Ten post edytował m1siek 4.06.2011, 20:17:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 14:42 |