![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 9.07.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, poszukuję i przeszukuję już internet od długiego czasu, kombinuje z różnymi znacznikami np. ^ , $ itd. ale niestety ciągle mi nie wychodzi.
Chce zrobić sobie edytor tekstu online który będzie mi odpowiedni formatował(a raczej kasował pewną część z wklejonego) i wszystko działa ładnie, ale nie mogę posklejać wyrażenia regularnego które będzie obejmie mi cały zły tekst za jednym razem. Oczywiście tekst ma wspólną cechę. Przykładowo format: asd [text] asd123 [texsdt123] hgfgh [lalala] Jak widać na załączonym przykładzie tekst który ma być skasowany znajduję się w nawiasach kwadratowych. Chce go usunąć raze z nimi w tym celu próbowałem używać np. ^[ lub ]$ i kilku innych kombinacji, ale niestety nie mogę uzyskać oczekiwanego efektu. Wyrażenie ma zawierać się a następującym kodzie:
Prosił bym bardzo serdecznie o pomoc, gdyż męczę się z tym już dłuższy czas i nie mogę iść dalej przez tak dla nie których pewnie błahy problem.. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie napisałeś jakie znaki mogą się znajdować w pomiędzy nawiasami.
Dla alfanumerycznych to będzie coś takiego:
Przed pierwszym otwierającym i drugim zamykającym nawiasem musi być znak ucieczki, ponieważ są to znaki specjalne. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:49 |