![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 287 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2003 Skąd: Ow/Pn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WITAM
MOZE KTOS MI POMOZE BO JA NIE CZAJE MAM FORMULAZ ZE ZMIANA $kto $kiedy PRZESYLAM GO DO PLIKU php KTORY MA NASTEPUJACY KOD Kod <?php
if(($kto=='1') xor ($text=='1')) { @mysql_connect ("localhost","boya","boy2ost"); @mysql_select_db (boya); $zapytanie = "INSERT INTO kksiega SET text='$text', kiedy='$kiedy', kto='$kto'"; $wykonaj = @mysql_query ($zapytanie); echo " <body bgcolor="#FFFFFF"><p align="center"> <B><FONT face=Verdana color=#ff6600 size=4>::..</FONT> <FONT face=Verdana color=#666666 size=4> </FONT><FONT face=Verdana color=#666666>Dodawanie wpisów </FONT></B> <font size="1" face="Verdana"><center>Wpis dodany prawidłowo !<center></font>"; } else { echo " <body bgcolor="#FFFFFF"> <p align="center"> <B><FONT face=Verdana color=#ff6600 size=4>::..</FONT><FONT face=Verdana color=#666666 size=4> </FONT><FONT face=Verdana color=#666666>Dodawanie wpisów </FONT></B> <font size="1" face="Verdana"><center>Podane dane wpisane nieprawidłowo !<center></font> <center> <form> <p> <input type="button" value="Go Back" onclick="history.back(-1)" style="font-family: Verdana; font-size: 8pt"></p> </form></center>"; } ?> I NIE CHCE MI WERYFIKOWAC DLACZEGO CHCE ZEBY JAK MAM POLE PUSTE TO WYSKAKIWAL ERROR I POWROT DO POPRAWY A JAK WPISZE DOBRZE TO DODAWAL DO BAZY DANYCH UZYLEM FUNKCJI XOR POMOCY I POZDRAWIAM -------------------- Reklamowa Oklejanie Samochodów: oklejanie pojazdów / tel. 62 597 74 48
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
1. użyj tablic globalnych $_POST, $_GET...
2. składnia INSERT to jakaś taka dziwna [INSERT INTO tabela (lista pol) VALUES (lista wartosci)] 3. zamiast uzywać @ przejmij kontrole nad błędami. 4. HTML wystaw POZA php. Czytelność górą. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja do uwag kolegi dodam ze nie uzywaj font size 1 tylko stale wartosci deklaruj stylami bo w ten sposob fonty beda mialy rozne rozmiary u odwiedzajacych Twoje www - zalezne od ustawien przegladarki - tam gdzie masz rozmiar tekstu w menu widok
Kossa |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam tylko 1 pytanie...
Czy ty na pewno wiesz jak działa funkcja logiczna XOR ![]() -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 4 Dołączył: 12.03.2003 Skąd: Suwałki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hehe mała sugestia (auto?) a raczej zapytanie czy wiesz ze gadanie dużymi literami bywa uznawane za krzyk?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
MAZY DUŻA SUGESTIA NABIJANIE POSTÓW NIE JEST MILE WIDZIANE
przemysl to ... nie odpowiadaj moj post .... poprostu przemysl ... -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 15:33 |