![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 173 Pomógł: 1 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
mam dość prosty problem. kod który prezentuje sie mniej wiecej tak:
zastanawiam się czy jest sposob aby spełniając jakiś warunek wewnątrz pierwszego warunku przejść do drugiego. nie bardzo wiem jak to wytlumaczyć, ale...
nie wiem czy goto by zadzialalo, bo nie dysponuje >php 5.3, na localhoscie moge zaktualizowac, ale na serwerze zewnetrznym juz nie bardzo. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 468 Pomógł: 36 Dołączył: 14.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a czemu ten warunek
if ($warunek2==1) costam(); //przechodze do "tutaj" nie moze byc w else ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 173 Pomógł: 1 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w warunku 1 mam znaczna czesc kodu, ktorej nie chce powielac, przyznam ze po prostu zle rozplanowalem ten fragment. żeby to uporządkować musialbym pisać od poczatku, a na to już czasu nie mam
![]() to tak jakbym potrzebowal troche kodu z pierwszego warunku i kod z tego co jest w "else" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No to stwórz z tego kodu co się powtarza funkcję i po sprawie
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
nospor, w sumie o tym nie pomyslalem. najprostsze rozwiazania przychodza najtrudniej
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 22:07 |