![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 1 Dołączył: 4.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak poprawnie skonfigurować funkcję mail() na localhoście? Bo chcę przetestować wysyłanie maili z mojego komputera. Słyszałem że trzeba jakiegoś programu żeby połączył się z agentem poczty, ale nie wiem o co chodzi. Z góry dzieki za pomoc. (IMG:style_emoticons/default/happy.gif)
Ten post edytował zawodnik 4.06.2011, 10:22:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 1 Dołączył: 2.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oraz
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aby poprawnie wysłać mail ze swojego kompa musisz mieć zainstalowany i skonfigurowany jakiś serwer poczty.
to co wolacinio zapodał zadziała ale jak wgrasz kod na jakiś hostowany serwer . |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 1 Dołączył: 4.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak go zainstalować i skonfigurować?
wolacinio, mógłbyś objaśnić? Ten post edytował zawodnik 4.06.2011, 11:03:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Można prościej. Istnieją mocno okrojone serwery smtp. Przykładem takowego jest papercut. Po prostu klikasz w exe i serwer stoi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jeśli jakaś funkcja będzie chciała wysłać maila po localu, to papercut ją przechwyci. Nasłuchuje bowiem na porcie 25 localhosta (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) To nie jedyny program tego typu, ale sam go używam, więc wiem, że działa. Tu masz link do homepage tego programiku. http://papercut.codeplex.com/ to raptem niewiele ponad 100 kilobajtów (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Aha... To nie wysyła maili w świat. To wyłapuje odwołania do serwera smtp i zatrzymuje dla siebie, a więc idealne do testowania,bo nie spamujesz nikomu skrzynki i możesz wysyłać maile choćby i do spam@spam.com bo i tak mail nie wyjdzie z Twojego kompa. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli używasz xampp'a to masz mercury mail , wystarczy tylko ustawić . XAMPP rządzi ! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Inna sprawa że mail'a z localhost'a przeważnie są uznawane za spam. |
|
|
![]()
|
|
wielkie dzięki thek
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 17:59 |