![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam takie pytanie bardziej tylko z ciekawości.
Jak to jest żę
wyświetla wiele wartości, chodzi mi o to jak to jest zrobione, dlatego ze idąc tym tropem to chyba pod jenym kodem można zapisać wiele parametrów... Tak mi się wydaje, tylko nie rozumiem właśnie skąd to się bierze, ale to dlatego że nie rozumiem samego preg_match |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Preg match to wyrażenia regularne , a (.*?) pochłania o ile mi wiadomo największą możliwą ilość znaków (albo najmniejszą , nie pamiętam :?) jeśli chodzi Ci o parametry GET to ja bym użył czegoś takiego :
A i myślę że lepiej by było używać cUrl'a .. chyba że u siebie na kompie to robisz . Ten post edytował nekomata 4.06.2011, 04:09:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz coś takiego:
gdzie: $data = 'Ala ma kota, ale kot nie ma Ali'; $matches wygląda tak: array(2) { [0]=> array(3) { [0]=> string(3) "Ala" [1]=> string(3) "ale" [2]=> string(3) "Ali" } [1]=> array(3) { [0]=> string(1) "a" [1]=> string(1) "e" [2]=> string(1) "i" } } Jest tak dlatego, że pierwsza tablica zawiera wszystkie ciągi pasujące do całego wzorca, czyli: Ala, ale, Ali. Natomiast w drugiej jest to, co pasuje do podwzorca (to, co jest pomiędzy ()), czyli: a (bo w Ala jest a), e (bo w ale jest e), i (bo w Ali jest i) Możesz się pobawić z zagnieżdżonymi i mnogimi podwzorcami, to pomoże ci lepiej to wszystko zrozumieć. Jest to naprawdę fajna funkcja, wogóle całe wyrażenia regularne to coś świetnego:) Polecam tylko, że trzeba sporo poczytać, żeby coś z tego zaczęło wychodzić ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hehe no fajnie wyszło, tylko dobrze by było wiedzieć co to wszystko oznacza z tego co widze to są poprsostu filmy podobne do tego którego adres pobieramy Ten post edytował neo1986kk 4.06.2011, 14:25:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To są linki do filmu ze wszystkimi parametrami($_GET) w formie tablic . Myślałem że o to właśnie pytałeś (trochę niesprecyzowane było jak dla mnie pytanie).
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 09:26 |