![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 3 Dołączył: 26.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż mam teraz mały problemik. Czy jest jakaś funkcja w php która umożliwa synchronizację zmiennych??
Np: mam takie zmienne: $kod = "Zbychu poszedł na ryby"; $kod2 = "Zbychu nie poszedł na ryby"; czy da się to zrealizować tak za pomocą jakiejś funkcji że np do zmiennej $kod będzie tylko dodane słówko "nie" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 3 Dołączył: 26.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie urządza mnie to zaraz wyjaśnie o co biega. Mam edytorek treści i jak wczytuję zmienną do edycji zawierającą jakiś tekst to mi się wyświetla z kodami bbc. A chcę by się wyświetlił już sam tekst sformatowany odpowiednio. Albo tymczasowo się pozbyć jakoś znaczników bbc co rozwiązuje druga zmienna.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
str_replace
preg_replace --- Piszesz sobie funkcje: która w czasie wczytywania danych: zmienia bbcode na tagi html i drugą funkcje ktora działa odwrotnie ... i tyle .. -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas === po prostu kocham ją :D haha |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 14:40 |