![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2005 Skąd: RuskieJaKraina Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam coś takiego:
Oczywiście wyświetla się pole rozwijane "SELECT" i wypluwa wszystko co ma w TABELI_X. Ale jest też inna TABELA_Y zawierająca user_productid określająca konfiguracje usera, która przetrzymuje wartość odnoszącą się do "id" z powyższego przykładu. Jak mogę sklecić zapytanie do bazy danych żeby wyrzucając wszystko z TABELI_X pokazywał w "SELECT" w pierwszej kolejności produkt o "id" tym samym który jest w TABELI_Y Mam nadzieję że jasno to rozpisałem ![]() Z góry dzięki za pomoc.. -------------------- Flash
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W zapytaniu posortuj po id ;]
ORDER BY `pole` -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
--XhtmlProject-- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2005 Skąd: RuskieJaKraina Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No własnie - SELECT * FROM TABELA_X ORDER BY "id" FROM TABELA_Y ? ;) no własnie jak ? To w zasadzie powinno być: ZAZNACZ * Z TABELI_X i POSORTUJ WEDŁUG "id" Z TABELI_Y GDZIE user = username tylko jak to sklecić w SQL'u ? -------------------- Flash
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]()
|
|
Fifi wtedy wyrzuci mi posortowane według id z tabeli_x A ja chce mieć posortowany wynik z id który znajduje się w tabeli_y ale wszystkie komórki z tabeli_x TABELA_X ID.1 WPIS.aaa ID.2 WPIS.bbb ID.3 WPIS.ccc ID.4 WPIS.ddd TABELA_Y ID.1 WPIS.ccc i chce rzeby w SELECT wychodziło na pierwszy strzał WPIS.ccc ale wszystko ma pobierać z TABELI_X .. Ten post edytował XhtmlProject 3.06.2011, 17:29:43 -------------------- Flash
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 16:07 |