![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Probuje zrobic usuwanie rekordow z bazy danych przez PHP tzn: mam na stronie liste zarejestrowanych uzytkownikow i chialbym zeby po nacisnieciu przycisku "Usun" ktory jest obok kazdego z nich usuwał wlasnie tego uzytkownika... ponizej wklejam to co mam ale nie chce działac nie wiedzac czemu:
pzdr |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czemu duplikujesz post? jest on wcześniej zaczęty jako "gosc" .... sprawdz sobie czy dochodzi $_GET['id'] do delete, bo wychodzi na to ze twój if sie nie wykonuje ...
echo mysql_error(); tez może sie przydać ![]() -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas === po prostu kocham ją :D haha |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chcialem ale tak jakos wyszlo
a moze trzeba nadac jakies uprawnienia ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uprawnienia do czego? do skryptu raczej nie mysle ze to już wcześniej zrobiłeś ze tylko administrator to może robić , co do wątku:
zobacz czy jesli tak zrobisz, wyswietli ci ze wykonal zapytanie czy nie , jeśli nie to znaczy ze cos w linkach masz nie tak ![]() -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas === po prostu kocham ją :D haha |
|
|
![]()
|
|
pojawia mi sie taki oto napis:
Unknown column 'Opcje' in 'where clause' Wykonalem zapytanie: DELETE FROM users WHERE user_id =Opcje i zastanawiam sie skad wzielo sie to 'Opcje' .... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 105 Dołączył: 4.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a daj tak a jak nie to w tym GET masz jakiś string Ten post edytował kadlub 3.06.2011, 16:12:04 |
|
|
![]()
|
|
wychodzi na to zew $_GET['id'] masz napis opcje...
![]() ![]() -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
|
|
![]()
|
|
@kadlub
Wystwelt a sie teraz to : Unknown column 'Opcje' in 'where clause' @Hpsi+ Moze i prosciej:) ale wydawalo mi sie ze to tez bedzie dzialac bo w sumie powinno a nie działa jeszcze w adresie pokazuje mi : http://localhost/htdocs/Index/OpcjeAdm.php?id=Opcje chyba tak jakby mi includowalo strone Opcje ale szukalem i nigdzie nie mam dolaczonej strony Opcje. po usunieciu id=Opcje pojawil sie napis: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1 Ten post edytował Pifko 3.06.2011, 16:24:41 |
|
|
![]()
|
|
Zmien sobie warunek może coś ci pierniczy się :
w htmlu: a wszystkie $_GET['id'] na $_GET['user_id']; jeśli nadal będzie to samo wyswietl sobie źródło strony chodzi o konrketnie tą linijke htmla co ci podalem i zobacz co tam jest wrzucane. Bo wychodzi na to ogolnie, że $mysql_wynik['user_id'] daje ci wartosc Opcje . dobra ja lece może będe kolo 20 na kompie to zerkne na ten temat -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
|
|
![]()
|
|
Zmien sobie warunek może coś ci pierniczy się : w htmlu: a wszystkie $_GET['id'] na $_GET['user_id']; jeśli nadal będzie to samo wyswietl sobie źródło strony chodzi o konrketnie tą linijke htmla co ci podalem i zobacz co tam jest wrzucane. Bo wychodzi na to ogolnie, że $mysql_wynik['user_id'] daje ci wartosc Opcje . dobra ja lece może będe kolo 20 na kompie to zerkne na ten temat Niestety tez nie dziala siedze juz pare godzin przy tym i nie wiem co moze byc zle :/ a wiesz jak to zrobic z href tak zeby dzialalo? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 105 Dołączył: 4.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Zastanwia mnie jedna rzecz:
Podałeś, że link jest generowany taki: http://localhost/htdocs/Index/OpcjeAdm.php?id=Opcje A adres masz taki: wylogAdm.php?user_id=".$mysql_wynik["user_id"]."' Więc jak to u ciebie sie odbywa: -> linka kierujesz do wylogAdm.php?user_id= id a link który dostajesz to jest OpcjeAdm.php ? -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 21:03 |