![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2004 Skąd: że znowu ლ(ಠ益ಠლ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam pewien tekst w pliku txt, z polskimi końcówkami ąęńżźćół, pisany był normalnie w Notatniku i na polskiej stronie wyglądałby ok, ale tekst ten znajduje się na stronie belgijskiej gdzie kodowanie jest takie: Kod <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1252">
tekst mój to w większości pojedyncze słowa, przyporządkowane do zmiennych, a te zmienne wyświetlane są w php przez funkcję echo, plik polish_lang.txt dołączony jest przez include("polish_lang.txt"). plik ten wygląda tak:[php:1:36d32c665d]<?php // Start Stats $stats_1 = "Użytkownicy"; $stats_2 = "Ranking użytkowników"; $stats_3 = "Całkowita odległość"; $stats_4 = "Cel"; $stats_5 = "Wymagana odległość"; $stats_6 = "Użytkownik"; $stats_7 = "Drużyna"; //dużo więcej ?>[/php:1:36d32c665d] Zaznaczam że nie mam możliwości ingerowania w kod strony, nie jest to moja strona- mogę grzebać tylko w tym pliku tekstowym. I teraz pytanie- co mam zrobić żeby te polskie ogonki wyświetlały się dobrze? Obecnie na stronie jest: ż=odwrócony znak zapytania ł=potęga trzecia ę=jak na znaczku Citroena- e z daszkiem ... tylko ó wyświetla się poprawnie. Nie mogę zmienić kodowania, jest odgórnie ustalone. Co zrobić aby było dobrze? -------------------- Kod $kobieta = 'Kobieta zmienną jest...'; |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:43 |