![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2004 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam pytanko:) Jak zrobić aby dane z bazy MySQL były po przyciśnięciu na przycisk (np.Edytuj) przeniesione do pola w formularzu i przy zapisaniu tej informacji zmianiały poprzednią(czyli zastępowały tamte dane). Narzie nie ma kodu php ale mam plik który wyświetla dane: [php:1:d07380a9a0] <? $sgl=mysql_connect("localhost", "login", "hasło"); mysql_select_db("news"); echo mysql_error(); $zapytanie="SELECT * FROM news"; $wykonaj=mysql_query($zapytanie); while($wiersz=mysql_fetch_array($wykonaj)) { echo $wiersz['tytul']; echo '<br>'; echo $wiersz['data']; echo '<br>'; echo $wiersz['tresc']; echo '<br>'; echo '<a href=mailto:'.$wiersz['email'].'>'; echo $wiersz['podpis']; echo '</a><br><br>'; echo '<form action='skrypt_news_edytuj.php3' method='post'>'; echo '<input type=submit value='Edytuj' name='edytuj'>'; /*Tutaj właśnie ten przycisk, który by przenosił dane do pola formularza*/ echo '</form><br>'; } ?> [/php:1:d07380a9a0] Jak ktoś może to niech pomoże mi napisać skrypt który by przenosił te dane do pola formularza i zapisywał te dane do tego samego rekordu w MySQL. Z góry dziekuję! -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:24 |