![]() |
![]() |
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Jakiś czas temu do efektu przenikania użytkownicy polecili mi jQuery, szukałem, lecz bez skutku. Są różne bajery, ale PROSTEGO przenikania tekstu ni ma. Generalnie chodzi o to, że jak się najeżdża na tekst ma zmienić kolor, lecz powoli. Potrafiłby ktoś mi pomóc? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w jquery hover (mouseenter, mouseleave) dla danego elementu i animate - ustaw docelowy kolor i odpowiednio długi czas animacji...
-------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Animate obsługuje tylko wartości numeryczne, dlatego standardowo dla zmiany kolorów nie działa. Trzeba wykorzystać dodatkowo plugin. Na tej stronie pokazana jest animacja tekstu, oraz dostępny jest wyżej wspomniany plugin:
http://www.bitstorm.org/jquery/color-animation/ Zajrzyj w źródło i będziesz widział jak to jest animowane, dodasz hover i po gotowe -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 19:02 |