![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam klasę:
Do tego mam podpiętego event'a w jQuery:
Na chrome działa tak jakbym chciał. Na Firefox'ie już nie, na IE też nie. Jaka może być przyczyna? Firebug pokazuje, jakby w ogóle stylu nie zmieniał, event działa bo testowałem na alertach. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 21.03.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Tak trochę z innej beczki - na co tutaj !important?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak trochę z innej beczki - na co tutaj !important? Już odpowiadam, zagłębienie w HTML wygląda tak:
Jak się ostatnio dowiedziałem, reguły dla ID są ważniejsze niż reguły klas, dlatego aby je nadpisać potrzebowałem !important -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 61 Dołączył: 20.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właściwość display nie jest dziedziczona, więc nie potrzebujesz tutaj nigdzie !important
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Właściwość display nie jest dziedziczona, więc nie potrzebujesz tutaj nigdzie !important Hmm... skąd taka informacja? Fakt, że problem rozwiązałem. Usunąłem display z #bin i go inaczej ostylowałem i teraz wszystko ładnie chodzi. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 61 Dołączył: 20.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Hmm... skąd taka informacja? ? W CSS wiele właściwości nie jest dziedziczonych. Nie znam dokładnego podziału na te które są dziedziczone i te które nie są (pewnie jest gdzieś na necie taki spis), ale w większości wypadków wystarczy "brać to na logikę". Przykładowo po ustawieniu margin-top:20px jakiemuś elementowi nie chcemy, żeby wszystkie jego potomne elementy również dostały taki margines. Tak samo po ustawieniu display:block divowi nie chcemy, żeby wszystkie potomne elementy typu span, strong, a zmieniły się z inline na block. Dziedziczone są za to na przykład właściwości związane z czcionkami -------------------- |
|
|
![]()
|
|
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
Ja na twoim screenie nie widzę dziedziczenia związanego z display. Jest tylko przykrywanie jednej wartości przez drugą, podaną z bardziej szczegółowymi selektorami. Przykład dziedziczenia masz tutaj:
http://jsfiddle.net/UQ7sR/ - pogrubienie dziedziczone jest domyślnie, display tylko jeśli dziedziczenie się wymusi I bonus - kod z twojego posta z usuniętymi wszystkimi "!important" http://jsfiddle.net/FBe5x/ -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:41 |