![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
zamieszczam na stronie galerię jquery jcarousel połączoną z Thickbox'em (adres skryptu http://sorgalla.com/jcarousel/). Mój problem jest taki, że mam do zamieszczenia 24 zdjęcia, widoczne są 4 zdjęcia naraz i z tym nie mam problemu, ale podczas otwarcia strony ładowane są wszystkie 24 -> chcę aby były załadowane jedynie 4 a podczas przejścia do kolejnej porcji następne 4 itd, ponieważ obecne ładowanie wszystkich zdjęć znacząco spowalnia mi stronę - czy ktoś mógłby udzielić mi rady czego poszukać, aby osiągnąć taki efekt jak napisałam? Zamieszczam jeszcze fragment skryptu w którym ładowane są zdjęcia:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Google: lazy load.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 32 Dołączył: 21.08.2008 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na stronie z tym skryptem masz przykład z AJAXem.
Po ściągnięciu biblioteki masz przykłady, zainteresuj się dynamic_ajax_php.php oraz dynamic_ajax_php.html tam powinno być wszystko czego potrzebujesz. -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:05 |