Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> PHP w javascript
tabbi

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

mam kod który realizuje mi dodawania nowych elementów do strony na klik. Jednak wymaga on umieszczenia tablicy w javascript i niestety php nie laduje się i wyświetla mi się pusty select. Oczywiście tablica jest zapełniona.
  1. $('#addMir').live('click', function() {
  2. var adresInput = "<input type='text' class='text-input small-input' name='mirrors["+ c +"][adres]' value=''>"
  3. var nameInput = "<input type='text' name='mirrors["+ c +"][name]' class='text-input small-input' value='' >";
  4. var selectInput = "<select name='mirrors["+ c +"][id_category]'><?php foreach($fileData['Nmirc'] as $cat){ ?><option value='<?=$cat[id]?>' ><?php echo $cat[category]; ?></option><?php } ?></select>";
  5. $('<p><label>Nazwa '+ nameInput +' </label><label> Adres mirrora '+ adresInput +' '+ selectInput +' </label></p>').appendTo(mirDiv);
  6. c++;
  7. return false;
  8. });

po wywolaniu #addMir powinny mi sie pojawic nowe 2 inputy z selectem jednak select pusty jest eh... Co robie nit tak ?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 1)
mortus

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

1. Zamień <?= na <?php.
2. Specyfikacja (X)HTML mówi, że wartości atrybutów tagów HTML mają być objęte cudzysłowami. Zatem nie:
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. var adresInput = "<input type='text' class='text-input small-input' name='mirrors["+ c +"][adres]' value=''>"
a
  1. var adresInput = "<input type=\"text\" class=\"text-input small-input\" name=\"mirrors["+ c +"][adres]\" value=\"\">"

3. Jeśli nawet kod PHP wygeneruje Ci odpowiedni fragment HTML w skrypcie JS, to i tak powinieneś się zastanowić nad wykorzystaniem technologii AJAX, gdzie dopiero po kliknięciu w #addMir łączysz się z serwerem i pobierasz listę kategorii.
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:16