![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 1 Dołączył: 26.05.2011 Skąd: Moon Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, ostatnimi czasy, zaczalem budowac prosta baze danych. napisalem skrypt ktory podczas wprowadzania danych
automatycznie zaklada katalog ktorego nazwa jest scisle zwiazana z zawartoscia (oczywiste) czyli nazwisko osobnika wprowadzanego. chcialbym jednak, zeby nazwa katalogu byla zakladana z dwiema zmiennymi czyli imie i nazwisko albo id+nazwisko. Problem w tym ze nie wiem jak ten problem rozwiazac. Podczas gdy probuje łączyć dwa elementy (zmienne przesylane metoda POST) wychodza mi jakies bzdury i niestety bledy i skutek jest taki ze w dalszym ciagu otrzymuje katalog z jednym elementem.
nie probowalem co prawda podstawiac dodatkowych zmiennych laczacych dwa elementy w typie: $katalog_name = ('first_name',".",'last_name'); i owszem to dziala ale wynik dzialania jest taki ze nazwa katalogu = first_name.last_name a nie jak oczekuje faktyczne imie i nazwisko. Jak to zrobic ? Przypominam, ze jestem poczatkujacym wiec .... nie plujcie na mnie za takie pytania ![]() Pozdrawiam Ale jestem "BARAN" sam sobie odpowiedzialem na to pytanie, dziala pieknie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 3 Dołączył: 26.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to łączysz to tak:
$zmienna = $_POST['firstname']." i ".$_POST['lastname']; |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:17 |