![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 13 Dołączył: 15.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę się naszukałem w googlu i nie mogę nigdzie znaleźć jak zainstalować propel pod SF 1.4, gdyby ktoś miał łopatologiczny tutorial albo wiedział jak to zrobić byłbym wdzięczny.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem pytania. Propel jest standardowo dołączony do symfony. Jeśli chcesz używać Propel-a zamiast Doctrine-a, to możesz to określić podczas tworzenia projektu:
Kod symfony generate:project project_name --orm=Propel |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 13 Dołączył: 15.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedy próbuję utworzyć projekt symfony wyświetla mi komunikat że już istnieje. Kopiuję wszystkie pliki i katalogi z sf_sandbox do c:\xampp\htdocs\project po czym wywołuję komendę podaną powyżej.
[EDIT] Kod symfony generate:project frontend --orm=Propel Could not open input file C:\xampp\htdocs\project\\symfony Ten komunikat otrzymuję kiedy w katalogu jest sam plik symfony.bat Ten post edytował lDoran 30.05.2011, 10:15:33 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 17 Dołączył: 1.11.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to sobie ściągnij sam vendor i wygeneruj projekt
-------------------- Wyszukiwarka noclegów w Polsce i zagranicą.
Najlepszy katalog turystyczny wspomagający pozycjonowanie i promocje stron. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma potrzeby. Z sandboxem sprawa wygląda nieco inaczej. Musisz edytować plik ProjectConfiguration.class.php znajdujący się w katalogu config. Myślę, że jak otworzysz plik, to będziesz wiedział, co trzeba zmienić.
|
|
|
![]()
|
|
Ok poradziłem sobie z problemem oto rozwiązanie:
Kod c:\xampp\php\pear channel-discover pear.symfony-project.com c:\xampp\php\pear install symfony/symfony-1.4.6 * w windows 7 wykonujemy powyższe polecenia jako administrator Kod cd C:\xampp\htdocs mkdir katalog cd katalog symfony genereta:project nazwa_projektu --orm=Propel Dziękuję za pomoc ![]() Kod symfony propel:insert-sql There are no tasks defined in the "propel" namespace. utworzyłem projekt zgodnie z instrukcją, w katalogu config posiadam pliki: Kod -databases.yml
-ProjectConfiguration.class.php -propel.ini -properties.ini -rsync_exclude.txt -schema.yml |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:17 |