Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> PHP. Obiekty, wzorce, narzędzia., Matt Zandstra, Wydanie III
alcioz

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam serdecznie. Wczoraj znalazłem tą książkę w Helionie w przedsprzedaży. W wakacje chciałbym nauczyć się i zrozumieć obiektówkę, jak myślicie, czy ta książka będzie dobra? Są jakieś lepsze? Programuję głownie w PHP.
PHP. Wzorce, obiekty, narzędzia.
PHP. Wzorce, obiekty, narzędzia. - przykładowy rozdział

Ten post edytował alcioz 28.05.2011, 13:25:39
Go to the top of the page
+Quote Post
zegarek84

-----

przeglądałem angielską wersję "PHP Objects Patterns and Practice 3rd Ed" - skoro rozumiesz PHP to z czystym sumieniem polecam ;]

ale przede wszystkim zacznij pisać jeszcze w jakimś frameworku nawet proste rzeczy (zend lub symfony) - to jeszcze bardziej wymusi na Tobie jakąś tam obiektowość - pisz nawet proste rzeczy zanim nie "skumasz czaczy" [staraj się obiekty na początku wstawiać niemal wszędzie - prędzej czy później przyjdzie myślenie w kontekście obiektowym a w perspektywie czasu fajnie spojrzeć na taki stary kod ;p]

//edit
reszta trochu nie na temat gdyż dotyczy c++ ale ogólnie co do obiektowości to polecam "thinking in c++"

Ten post edytował zegarek84 28.05.2011, 14:15:55

--------------------
Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.

+Quote Post
alcioz

-----

Może trochę więcej opinii...? wink.gif
+Quote Post
kwiateusz

Admin Techniczny

Grupa: Administratorzy

Pierwsza edycja była bardzo rozchwytywana, sam mam jeden z ostatnich egzemplarzy. Dobrze napisana, w miare przystepne przykłady i ogólnie polecam. 3 edycja pewnie jest jeszcze lepsza, aż się zastanowię nad kupnem smile.gif
+Quote Post
askone

-----

W dniu dzisiejszym na helion.pl książka jest w promocji 30% taniej

link

Pozdrawiam

--------------------
Kliknij jeśli moja odpowiedź Ci pomogła.
askone.pl
+Quote Post
sq6aah

-----

Mam dylemat,
lepiej kupić Odpowiadanie na PHP. Obiekty, wzorce, narzędzia wyd. III czy Programowanie obiektowe w PHP5?
Na tą pierwszą jest dzisiaj promocja. Którą bardziej polecacie kupić? a może obie? smile.gif
+Quote Post
shreeve

-----

To co mogę z mojej strony powiedzieć, to posiadając poprzednie wydanie oraz wydanie trzecie jestem skłonny uznać poprzednie wydanie jako lepsze - przynajmniej ze względu na ilość błędów w kodzie, literówek i innych nieprawidłowości. Zastanawiam się, czy nie byłoby lepszym rozwiązaniem czytanie wyd 3 w oryginale.
+Quote Post
hatesz

-----

Ja akurat jestem w trakcie czytania trzeciego wydania w oryginale i nie znalazłem póki co żadnych literówek ani nieprawidłości (jakaś 1/3 książki za mną).

A poziom języka jakim jest pisany jest zrozumiały dla człowieka z niezbyt wybitną znajomością j. angielskiego. ; )

Ten post edytował hatesz 8.07.2011, 20:22:10

--------------------

Sprzedam książkę "PHP Objects, Patterns and Practice" wydawnictwa Apress w oryginale, po angielsku. Kontakt na PW.
+Quote Post
janjas92

-----

Z czystym sumieniem mogę polecić tą książkę . W prosty i przejrzysty sposób przedstawia zagadnienia obiektowości tak że po paru stronach będziesz rozumiał o co chodzi , autor czasem używa ciężkiego słownictwa , ale do tego można się przyzwyczaić bynajmniej tak było w moim przypadku . Jeszcze raz polecam i życzę miłej lektury biggrin.gif
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.08.2025 - 17:22