![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam dwa pytania dotyczące htaccess, które od dłuższego czasu nie mogę sam rozwiązać, więc kieruję się do Was z pomocą.
1) Jakim sposobem jest kodowane hasło w pliku htaccess (szukałem na forum, ale nie mogłem znaleźć odpowiedzi na to pytanie)? 2) Do jakiej zmiennej przypisuje się login zalogowanego użytkownika? Powiedzmy, że w pliku htaccess jest 10 użytkowników od user01 do user10, każdy z nich ma więc własny login z własnym hasłem. Jak po zalogowaniu wykorzystać login w następnych skryptach, do których użytkownik dostał dostęp po zalogowaniu się - krótko mówiąc jak poznać KTO się zalogował? Dziękuję z góry za odpowiedź. |
|
|
![]()
|
|
![]() TAO programowania Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 3 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: ze słoika Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Musiałbyć użyć phpinfo() i poszukać odpowiedniego wykniku, ja nie mam serwera pod ręką
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=17188 :arrow: base64
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2003 Skąd: Truskaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hasło jest kodowane chyba funkcją crypt (chociaż na stronie Apache jest chyba napisane ze md5)
login uzytkownika jest w zmiennej $_SERVER["AUTH_USER"] -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Mam na dysku taki skrypcik (nie mój). Może się przyda
![]()
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:28 |