![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałbym wyświetlić aktualne miejsce użytkownika według wcześniej ustalonego sortowania. Pobieram rekord użytkowników z bazy za pomocą np. W jaki sposób teraz mogę sprawdzić jako który zostanie np wyświetlony użytkownik o id 5 według powyższego sortowania? Ma to służyć w czymś ala "top użytkownicy". W liście z najlepszymi użytkownikami sobie poradziłem ponieważ mam pętle i każde wyświetlenie kolejnego użytkownika dodaje +1 to jego aktualnego miejsca. Mam problem z informacją typu "Aktualnie jesteś na X miejscu w topliście użytkowników". Nie wiem w jaki sposób pobrać miejsce użytkownika. Proszę o pomoc. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 1 Dołączył: 24.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na przykład w pętli sprawdzaj ID użytownika z ID wypisywanymi, jeśli ID będą równe to zapisz te miejsce w tymczasowej zmiennej.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 29 Dołączył: 18.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w jednym zapytaniu to by było coś takiego
select tmp from (select @tmp:= @tmp + 1 as tmp from db.table m inner join (select @tmp := 0) as bb ) as c ps. @melkorm dzieki za linka ![]() Ten post edytował tvister 28.05.2011, 12:25:50 -------------------- Kto rano wstaje ten leje jak z cebra.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:25 |