![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2004 Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej. Postanowiłem się wziąść za prosty skrypt, którego zadaniem ma być upload obrazków na serwer. Jest to moje pierwsze zetknięcie z uploadem, więc w razie czego proszę o wyrozumiałość (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Natomiast wywala mi błąd:
Kod Parse error: parse error, unexpected T_STRING in c:usrkrasnalwwwphpsendfilesendfile.php on line 8 .
Skrypt składa się z formularza: Kod <html>
<head> <title>Formularz do przesyłania plików</title> </head> <body> <form action="sendfile.php" method="post" enctype="multipart/form-data"> Wyślij plik: <input type="file" name="plik"><br><br> <input type="submit" name="Submit" value="Wyślij"> </form> </body> </html> oraz oczywiście skryptu uploadującego plik sendfile.php: [php:1:4f26d8bff7]<?php if(isset($plik)) { if(($plik_type=="image/gif") || ($plik_type=="image/jpg")) { if($plik_size < ( 1024 * 100 )){ $katalog = dirname("$PATH_TRANSLATED"); $NewName = $katalog . "/..gfx"/news/" . $plik_name; copy( $plik, $NewName ); echo "Plik uploadowany poprawnie."; } else { echo "Za duży rozmiar pliku."; } } else echo "Niestety obrazka nie możnabyło uploadować na serwer, ponieważ ma rozszerzenie inne, niż JPG i GIF."; } else echo "Nie wybrano żadnego pliku :/."; ?>[/php:1:4f26d8bff7] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:11 |