![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 10 Dołączył: 13.02.2007 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Słuchajcie, do zrobienia mam skrypt który pobiera mi pliki mp3 z danego URL-a. Problem jest jednak taki, że nie mogę do tego wykorzystać standardowo nagłówków + readfile, tylko muszę jeszcze wykonać zapytanie z paroma ciasteczkami. Dlatego też wykorzystałem do tego Http Request2. Wszystko działa super, jednak gdy odpalam track po pobraniu, to jego jakość jest fatalna - tak jakby gubił połowę danych. TrackPeer.php - model, który odpowiada za inicjowanie downloadu
Funkcja Download::getRequestHeaders():
Teraz najważniejsza rzecz, czyli klasa HttpRequestTracksObserver:
Jeżeli ktoś ma w tym doświadczenie i wie, dlaczego tak się dzieje, to bardzo proszę o pomoc. Dzięki, Mateusz. === EDIT === Już ogarnąłem ! Warto wykorzystać jednak readfile() + stream_context_create() !
Mam nadzieję, że komuś się przyda (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Ten post edytował matix 26.05.2011, 10:19:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Swego czasu wiązałem spore nadzieje ze strem_content.
Niestety, to działa jak chce, zwyczajnie, na niektórych konfiguracjach nie jest wysyłany żaden zadany nagłowek.. Czytaj, Twoje:
któregoś malowniczego dnia nie zadziała, nie wyśle nagłowka cookie. Możliwe że temat wyczerpuje ten bug: http://pl.php.net/manual/en/function.strea...eate.php#100559 Niestety pewności nie ma, a ja potrzebuje rozwiązań pewnych. Używam PEAR:HTTP_Requert z dołączonym PEAR:HTTP_Cookie_Menager. Nie pamiętam dlaczego nie używam HTTP_Requert2, ale pamiętam że była to decyzja świadoma poparta argumentami nie do przemilczenia, dlatego polecam Ci zrobić to samo- skorzystać z bibliteki HTTP_Requert ale w wersji #1 http://pear.php.net/package/HTTP_Request/ Ten post edytował wNogachSpisz 26.05.2011, 11:56:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 10 Dołączył: 13.02.2007 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Okej, ogarnę to. Widzę, że też tu jest HTTP_Request_Listener na którym prawdę mówiąc najbardziej mi tutaj zależy. Chociaż to rozwiązanie co ja mam, też dziala - zauważ, że wpierw korzystam z HTTP Request2 aby pobrać Cookie, potem dopiero korzystam z steam_context_create.
P/MN. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 06:41 |