![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 3 Dołączył: 23.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, mam coś takiego:
Jak widać wszystkie case includują ten sam plik, tak się zastanawiam, mogę to zapisać jakoś krócej? np tak:
-------------------- Artur
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w czym problem?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 3 Dołączył: 23.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
problemu nie ma tylko pytam czy taka składnia jest prawidłowa, nie uśmiecha mi się do każdego case z takim samym wyświetlanym tekstem dawać
chciałem to jakoś sobie uprościć jeśli się da. Ten post edytował @rtur 25.05.2011, 16:37:15 -------------------- Artur
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 55 Dołączył: 1.06.2010 Skąd: mam to wiedzieć? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz dać
-------------------- Łatwo jest być odważnym za murami własnego zamku.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 21.03.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Switch wykonuje się do momentu "break;"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 55 Dołączył: 1.06.2010 Skąd: mam to wiedzieć? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Switch wykonuje się do momentu "break;" Człowieku, co Ty za herezje piszesz? (Kochasz apple'a to chyba dlatego... Ja nie kocham - wręcz nie na wi dzę ![]() Switch ($zmienna) { - nawias KLAMROWY case 'a': instrukcje; break; - koniec CASE'a default: instrukcje; - nie potrzebny, ale ja daję } - nawias klamrowy. Czyli switch wykonuje się do ostatniego case'a w nawiasach klamrowych. Chyba że Ciebie nie rozumiem, a chodzi Ci case ...sobie działa... break; To zwracam honor, ale Apple śmierdzi i tak ![]() Ten post edytował ixpack 25.05.2011, 20:32:27 -------------------- Łatwo jest być odważnym za murami własnego zamku.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 21.03.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Człowieku, co Ty za herezje piszesz? (Kochasz apple'a to chyba dlatego... Ja nie kocham - wręcz nie na wi dzę Odnoszę wrażenie, że rozmawiam z dzieckiem, nie z człowiekiem, który coś potrafi w PHP.![]() Switch ($zmienna) { - nawias KLAMROWY case 'a': instrukcje; break; - koniec CASE'a default: instrukcje; - nie potrzebny, ale ja daję } - nawias klamrowy. Czyli switch wykonuje się do ostatniego case'a w nawiasach klamrowych. Chyba że Ciebie nie rozumiem, a chodzi Ci case ...sobie działa... break; To zwracam honor, ale Apple śmierdzi i tak ![]() I naucz się najpierw, co się dzieje w danym wypadku, zanim zaczniesz się przyszczyć. Kod <?php $a = 0; switch($a) { case '0': echo '0'; case '1': echo '1'; break; default: echo 'def'; } ?> Result: Kod 01 Edit: Aha, jeśli masz jakieś problemy z Applem, to pisz do nich, nie do mnie. http://www.apple.com/support/contact/ @down - ixpack Agresja? Człowieku, naskakujesz na obcą osobę, a potem masz jeszcze do niej pretensje, że jest agresywna? Co ty sobą prezentujesz... Ten post edytował konole 25.05.2011, 21:22:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Koniec rozmowy o Apple Panowie, bo będą nagrody
![]() @ixpack No przecież prosiłam... naprawdę nie jest to po prostu temat o Apple. Prawda jest taka, że to Ty zacząłeś przepychankę z konole. "Śmierdzi" czy nie "śmierdzi" ma się nijak do switcha. Dlatego proszę - przenieście się na PW, albo skończcie.
Powód edycji: [Daiquiri]: Edit
|
|
|
![]()
|
|
konole case ... instrukcje ... break; - ok nie zrozumiałem Cię, wywnioskowałem z Twojego zapisu, że switch kończy swoją pracę na 1szym breaku.
Sam proszę przeczytaj swoją ostatnią wypowiedź - mogłem Ciebie źle zrozumieć. Co do Apple - przepraszam, jeżeli Ciebie uraziłem nic złego na myśli nie miałem, a broń Boże kogoś obrazić. Pół żartem/pół serio, choć fakt nie znam Ciebie i nie powinienem pisać jak "do ziomka" ![]() Ludzie skąd w was taka agresja? Edit: wzmianka o jabłuszku napisana przed przeczytaniem warninga od moda :/ Ten post edytował ixpack 25.05.2011, 21:15:23 -------------------- Łatwo jest być odważnym za murami własnego zamku.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 44 Dołączył: 10.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
problemu nie ma tylko pytam czy taka składnia jest prawidłowa, nie uśmiecha mi się do każdego case z takim samym wyświetlanym tekstem dawać
chciałem to jakoś sobie uprościć jeśli się da. No to nie możesz dać sobie:
Wtedy case bedzie wykonywany, domyślnie jako to co w default a przy wyznaczonych wartosciach bedzie robił coś innego... Chyba o to Ci chodziło, tak ? -------------------- WebLemon.pl - projektowanie stron www, reklama i PR w internecie - Adwords, Facebook.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:37 |