![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie.
Troszeczkę naczytałem się w internecie - pomimo że o bazie Firebird nie ma zbyt wiele. Niestety, mam z tą bazą pierwszy raz do czynienia i jak to się mówi nie wiem 'czym' to ugryźć. Mianowicie: muszę połączyć się z poziomu serwera www z dwiema bazami: jedna mysql - tutaj nie ma żadnego problemu, łączę się i pobieram wybrane rekordy, ale...druga baza to firebird. Za nic nie mogę się połączyć. Pojawia się komunikat: Warning: ibase_connect(): Unable to complete network request to host "xxx.xxx.xx.x". Failed to establish a connection. in /xxxx/xxx/xxx/testowy/index3.php on line 6 Blad polaczenia Oto struktura pliku odpowiedzialnego za połączenie...
Bardzo proszę Was o pomoc... naprawdę nie mogę nic wykombinować... Ten post edytował mambus 25.05.2011, 12:55:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 35 Dołączył: 6.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo xxx.xxx.xx.x jest z zakresu IPków wewnętrznych, albo masz jakiegoś firewalla który broni dostępu z zewnatrz, albo serwer firebirda nasłuchuje tylko na locahost.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, muszę wykonać port forwarding.
Dlatego póki co postawiłem sobie apache na kompie. Teraz tak, przy próbie wywołania połączenia, nie pokazuje się żaden komunikat - ani o błędzie, ani o powodzeniu - mam pustą, białą stronę....white screen of death. Dlaczego ? php.ini skonfigurowane...
Czytałem w internecie że jest efektem wysypywania się kodu.. no pytanie co ja źle zrobiłem ? A druga rzecz: dlaczego nie reaguje na żadne warunki jakie postawiłem ? Kilkakrotnie zmieniałem warunki i nic... kiedykolwiek mają coś wspólnego z bazą - nic. Why ? Co zrobić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 35 Dołączył: 6.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak masz białą pustą stronę to może masz wyłączone wyświetlanie błedów i wali nimi do jakiegoś logu. Poza tym rozumiem że baza jest w katalogu $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."/baza_danych.gbk ?
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 12:56 |