![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 55 Dołączył: 1.06.2010 Skąd: mam to wiedzieć? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastanawiam się czy jest możliwość sprawdzenia optymalnej (lub maksymalnej) ilości baz danych na serwerze (serwer przeznaczony jedynie na bazy danych)? Jeżeli jest taka możliwość proszę o wskazówki... Oczywiście zależnie od konfiguracji serwera (procesor, pamięć etc.).
Każda baza to maksymalnie 15 tabel, głównie informacje takie jak imię, nazwisko, adres. Przewidywana ilość zapytań dla każdej bazy to 1/5 minut - czyli nie wiele. Planuję ograniczyć liczbę baz do 500set na serwer co da około 100 zapytań na minutę - czyli raczej dobrze (zależy mi na wydajności). Ale to są znaki zapytania... Z góry dziękuję za każdą konstruktywną odpowiedź. Nie ważne jaka baza danych, sam myślę o MySql, ale postgre też nie jest mi obce (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) (ms odpada - mam uraz (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) przez sqlsrv) Ten post edytował ixpack 24.05.2011, 11:31:15 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:47 |