![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2003 Skąd: Strzegom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
w poniższym skrypciku, wyciągam 3 najnowsze newsy z bazy danych, ale za diabła nie wiem dlaczego pokazuje mi datę 1970-01-01 , skoro w bazie danych mam wpisane 2004-06-08 ![]() [php:1:91ba2cbeb0]<?php require_once('funkcje_bazy.php'); $lacz = lacz_bd(); if (!$lacz) return 'Poł±czenie z serwerem bazy danych niemożliwe - proszę spróbować póĽniej.'; $zapytanie = "SELECT * FROM news ORDER BY news_id DESC LIMIT 0,3;"; $odczyt = mysql_query($zapytanie); while($wiersz = mysql_fetch_array($odczyt)) { echo " <table table border=0 cellpadding=0 cellspacing=5 class=inside> <tr> <td class=okladka><div class=text><B>".$wiersz['news_tytul']."</B> [ author: ".$wiersz['news_autor'].", date: ".date("Y-m-d", $wiersz['data'])." ]</div></td> </tr> <tr> <td class=okladka><div class=text>".$wiersz['news_tresc']."</div></td> </tr> <tr> </tr> </table> "; } ?>[/php:1:91ba2cbeb0] pozdrawiam -------------------- Bieganie jest tym co kocham najbardziej, jest dla mnie powietrzem w moich płucach, krwią płynącą w żyłach, dawką endorfin, źródłem szczęścia i celem samym w sobie... A w skrócie to jestem uzależniony od biegania.
primo gg1148730 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tym fragmencie:
[php:1:ccb7eef677]<?php date("Y-m-d", $wiersz['data']) ?>[/php:1:ccb7eef677] $wiersz['data'] nie jest poprawnym unixowym znacznikiem czasu. Poczytaj o funkcji date(). -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Postów: 0 Pomógł: Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kombinuję, kombinuję ale ciąglę coś nie pasi, jak jest już data to nie ma reszty:
jak poprawić to zapytanie: [php:1:aba043bd44]<?php $zapytanie = "SELECT * FROM news ORDER BY news_id DESC LIMIT 0,3; AND SELECT DATE_FORMAT(data,'%e.%m.%Y') AS strData"; ?>[/php:1:aba043bd44] to już poprawiłem na tak jak ma być, tylko to zapytanie powyższe nastręcza jeszcze trudności... [php:1:aba043bd44]<?php <tr> <td class=okladka><div class=text><B>".$wiersz['news_tytul']."</B> [ author: ".$wiersz['news_autor'].", date: ".date($wiersz['strData'])." ]</div></td> </tr> ?>[/php:1:aba043bd44] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 660 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz użyć funkcji MySQL - UNIX_TIMESTAMP( data ) aby wyciągnąć z bazy datę w formacie timestampa, wtedy zadziała prawidłowa Twoja metoda z date().
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 06:57 |