![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 410 Pomógł: 5 Dołączył: 25.01.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Po przejściu adminów serwera na php5.3 mam "mały" problem. W jaki sposób mam zmienić poniższą linię: na strstr. Wiem, że powinienem zmienić własnie na to, albo na preg_match. Ale zarówno w jednym, jak i w drugim przypadku nie wiem, jak to zrobić poprawnie... I czym się różni strstr od preg_match - w związku z użyciem eregi (które być nie może)? Bardzo proszę o pomoc... Z góry b. dziękuję. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A ja myślę, że prościej eregi zamienić na preg_match. I nie dubluj tematu... Podano Ci tam rozwiązanie to wysil się nieco sam dalej a nie, że rzucasz pytanie, ktoś Ci odpowiada to zadajesz kolejne pytanie jako nowy temat bo nie rozumiesz odpowiedzi otrzymanej.
Oczywiście nawet nie raczyłeś zerknąć do google bo wpisanie w nim: ereg to preg skutkuje podaniem już na dzień dobry rozdziału z książki, która to opisuje: Recipe 13.2 Switching From ereg to preg / PHP CookBook Temat więc zamykam, a Tobie doradzam czasem użyć nieco przeglądarki częściej do zadawania pytań poprawnie skonstruowanych, bo jak widzisz da się. -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:29 |