![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2010 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Nie mogę sobie poradzić z przekazaniem pewnych parametrów do innej funkcji.
Chce aby funkcja display() w momencie kiedy case będzie miało wartość "kurs-komputerowy" przerzuciła swój wynik do funkcji displayContent Wynikiem jest dalsza możliwość odwołania się do parametrów z funkcji display(). Problem polega na tym jeżeli odwołuję się do parametrów typu segment() z poza funkcji display() to otrzymuje komunikat Fatal error: Call to a member function segment() on a non-object in /home/xxx/ftp/moje_projekty/xxx/classes/display.php on line 50 Jeżeli wartość funkcji displayContent przeniose w case 'kurs-komputerowy'; to problem znika. Tyle że w szablonie chciał bym kontrolować gdzie co ma być wyświetlane dlatego wynik z display chce przenieść do funkcji displayContent i nie moge sobie z tym poradzić. Prośba o pomoc.
Ten post edytował darney 22.05.2011, 10:36:17 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nigdy, przenigdy nie mieszaj tzw. logiki biznesowej z widokiem. Twoja "metoda" displayContent() nie ma prawa bytu. Podobnie nigdy nie stosuj w metodach echo, print itp. zwracaj wynik instrukcją return i dopiero tak zwrócony wynik - wyświetlaj w widoku. To, co tutaj zaprezentowałeś, to - wybacz - antykod, przykład, jak się nie powinno pisać kodu.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2010 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zgadzam się. Dlatego zwróciłem się tutaj o pomoc by mnie naprostowano bo jeśli coś nie chodzi to znak że jest coś źle : )
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:10 |