![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam jestem początkujący w php i mam pewien problem. Mianowicie idąc na łatwiznę zrobiłem stronę, która stoi na joomla zainstalowałem dodatek do niej, który obsługuje php (jumi). Napisałem skrypt który pobiera dane z bazy i wyświetla je w tabeli. Dodatkowo w pętli do każdego rekordu dołożyłem link usuń, który odsyła do formatki usuwającej. A przynajmniej miałem taki zamiar bo nie mogę przekazać zmiennej (id rekordu) z jednej formatki do drugiej
uproszczony kod pierwszej formatki
a tu kod formatki usuwającej
Ma może ktoś pomysł jak przekazać taka zmienna ? Próbowałem z metodą post ale nie wiem jak ja zbudować w opiciu o linki, bo miedzy skryptami php zawartymi w dodatku jumi muszę sie poruszać przez linki np: index.php?option=com_jumi&fileid=xxx gdzie xxx to ID skryptu w Jumi. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem, chcesz przekazać jakieś tam ID do innej strony, no to robisz to GETem tak jak napisałeś -> $_GET['id'].
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 3 Dołączył: 1.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj <input type="hidden">
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już mam zrobilem próbowałem z GET ale mi nie wychodziło bo w linku
zamiast ?id=$pole[0] powinno być &id=pole[0] teraz juz działa poprawnie Przepraszam za kłopot Ten post edytował S_e_b_a 21.05.2011, 15:14:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 15:09 |