![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
posiadam prosty skrypcik losujący mianowicie:
Czy można go przerobić tak, żeby pierwsza liczba wyświetlała się na czerwono, druga na niebiesko, trzecia na zielono, czwarta na czerwono, piata na niebiesko, szósta na zielono itd. Chodzi o to, żeby wyniki wyświetlały się w różnych kolorach czerwony,niebieski,zielony,czerwony,niebieski,zielony,czerwony,niebieski,zielony itd. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, licznik w pętli + Modulo
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, licznik w pętli + Modulo Myślałem, że to temat do gotowych rozwiązań. Nie rozumiem za bardzo PHP jak byś mógł mnie oświecić gotowym przykładem to z góry dziękuje. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 10 Dołączył: 3.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś takiego? -------------------- "the quieter you become, the more you are able to hear"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 21.03.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Kod <?php
$tablica = array (1,2,3,4,5,6,7,8); shuffle($tablica); $i = array(1=> 'yellow', 2 => 'red', 3 => 'blue'); // itd $j = 1; foreach ($tablica as $wyswietl) { printf("<font color=\"%s\">%s</font><br />", $i[$j], $wyswietl); $j++; if($j > count($i)) { $j = 1; } } ?> Ten post edytował konole 22.05.2011, 14:41:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chce rozpoczynać nowego wątku więc napisze tutaj. Wasze skrypty są super i chciałbym je zastosować u siebie na stronie. Ładnie miesza liczby w odpowiednich kolorach, jednak kiedy próbuje wstawić jakieś łącza np <a href=blabla.pl>Moja strona</a> to wszystkie anchor texty są jednego koloru. Co trzeba przerobić, żeby odsyłacze zmieniały kolor po losowaniu?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:06 |