![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2011 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
robie system walki do gry przeglądarkowej,
nie wiem jak zrobić tak by dopiero po załóżmy 1 sekundzie pojawiały się kolejne "echa" z tekstem lub elementy z pętli WHILE bo na razie mam tylko tak, że gdy gracz walczy od razu wyskakują mu po kolei "echa" - ile zadał obrażeń potworowi i ile potwór graczowi a chce właśnie żeby przykładowo po tej 1 sekundzie wyświetliło się - ile zadał potworowi i potem znowu po 1 sekundzie - ile potwór mu zadał pomoże ktoś? Ten post edytował nakers2 21.05.2011, 12:48:36 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 12 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: WL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mi się wydaje że tutaj będzie potrzebny ajax (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ale nie jestem pewny niech ktoś bardziej wtajemniczony się wypowie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
//edit AJAX oczywiście jeśli ma być połączenie z serwerem i mają się wykonywać jakieś akcje bo jeśli tylko ma się coś wyświetlać to javascript powinien wystarczyć Ten post edytował szmerak 21.05.2011, 11:44:21 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2011 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
chce żeby działo się to po stronie przeglądarki
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 23 Dołączył: 5.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, i pewnie dlatego spytałeś w dziale php. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Wszystkie echa, które są wykonywane, wykonują się tylko i wyłącznie po stronie serwera. Możesz użyć jakiejś zgrabnej konstrukcji z odświeżaniem. Zajrzyj tu: Temat: Widoczne losowanie userow albo skorzystać z którejś technologii wykonującej program po stronie przeglądarki (jak np. JS właśnie). |
|
|
![]()
|
|
to co mi dałeś kompletnie nie nadaje się do systemu walki w grze przeglądarkowej... nie ma miejsca na odświeżanie strony
chodzi mi o efekt.. i myślałem że to jest w JS taki który wykorzystują w każdej takiej przeglądarkowej grze |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 23 Dołączył: 5.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sleep() nic nie da, po prostu serwer później zwróci plik html, sleep() spowoduje zatrzymanie wykonywanie php po stronie serwera ...
"to co mi dałeś kompletnie nie nadaje się do systemu walki w grze przeglądarkowej... nie ma miejsca na odświeżanie strony chodzi mi o efekt.. i myślałem że to jest w JS taki który wykorzystują w każdej takiej przeglądarkowej grze" No ja wiem, że ludzie by chcieli tworzyć gry wpisując kod: "daj mi mgłę, bohater ma być duży, brzydki, ma mieć czerwone spodnie i rąbać toporem w drewnie aż wióry lecą, domki mają być z kamienia, muzyka ma być mroczna" itd. ... Może kiedyś coś takiego będzie (w jakiejś części można powiedzieć, że już jest), ale ogólnie póki co, to trzeba się bardziej napracować. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proste, w php generujesz walkę, odbierasz ajaxem w postaci np. json (łatwe do obróbki) i w js możesz wyświetlać jak chcesz, co ile chcesz.
PHP - SERVER SIDE! Dostaje żądanie, wykonuje skrypt, wysyła odpowiedź i koniec kropka. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ew. wyślij wszystko do przeglądarki i za pomocą javascript odkrywaj kolejne "echa" (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pawel_W a co ja napisałem? Dokładnie to samo tylko w innych słowach.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mi chodzi o to, żeby zrobił tak jak ma teraz i po prostu pokazywał po kolei, a nie pobierał ajaxem co ileś sekund...
|
|
|
![]()
|
|
@Pawel_W
właśnie o to mi chodziło, niestety moja wiedza o możliwościach JS jest kiepska i nie wiem jak to zrobić i teraz żałuje że się za wszystko zabrałem nie znając ... tej postawy tak więc proszę o wskazówki (IMG:style_emoticons/default/medieval.gif) Cytat Może kiedyś coś takiego będzie (w jakiejś części można powiedzieć, że już jest), ale ogólnie póki co, to trzeba się bardziej napracować. Uczyłem się php 2 miesiące wytrwale, napisałem skomplikowany silnik gry viawww, wiem co to znaczy się napracować. EDIT. już nie ważne, poradziłem sobie dzięki wszystkim za pomoc Ten post edytował nakers2 21.05.2011, 21:27:59 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 10:48 |