![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 11 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam:)
bo potrzebuje skrypt gdzie mam stronę i przykładowo mam 20 jakiś artykułów i wiadomo jak by były one długie to strona na dol by sie ciągnęła a taka strona to nie jest najfajniejsza:) a więc może ktoś mi napisać lub podpowiedzieć parę rzeczy jak napisać zęby skrypt wyświetlał 10 artykułów na stronie i na dole było : np. pierwsza strona 1 2 3 4 5 ostatnia strona ? i zęby nie trzeba było tworzyć plików osobnych dla każdej strony porostu zęby się to wykonywało w tej samej stronie ![]() bo nie wiem jak to napisać:/ zastanawiałem się nat tym sporo czasu i nic ![]() Z góry dziękuje ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ludzei, ostatnie tematy - paginacja, STFG.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 11 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A no tak paginacja to się nazywa:)
-------------------------------------> Ciąg dalszy ![]() Żeby nie zaczynać nowego tematu wrzucę tutaj:
A chodzi o to że kod działa fakt:) aleee jak jestem na page=1 nie pokazuje mi 'Następna strona' i nie wiem czemu:/ pokazuje mi cyferkę '1' ![]() chciałbym żeby tez pokazywało po środku np. zeby to tak było "1 2 3 4 5 następna strona" . Tak wiem jest wiele tematów tu o tym oglądałem prawie całe forum ( no moze półowe o paginacji ;] ) każdy ma inny skrypt i trochę tego nie ogarniam :/ Proszę o wyrozumiałość ![]() Z góry dziękuje:) Ten post edytował plej 21.05.2011, 03:11:39 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nospor mial fajny skrypt paginacji. Poszukaj u niego na stronie. Pewnie beda tez przyklady
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 12 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: WL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to dobra kolego.
Pierwszy błąd jaki znalazłem $ilosc_wierszy = mysql_num_rows($idzapytania); pobierasz tylko 5 a musisz pobrać wszystkie żeby podzielić zamień na $sql = "SELECT count(*) as max FROM paginacja"; i poprostu $ilosc_wierszy = $row[max] dla przykladu albo trzymaj gotowca ![]()
tylko musisz ustawnowic poloczenie z baza. Na bank dziala poprawilem sam ![]() Ten post edytował szmerak 21.05.2011, 08:31:28 |
|
|
![]()
|
|
A no działa dzięki wielkie:)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:24 |