|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 468 Pomógł: 36 Dołączył: 14.12.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam mam taki problem... mam kod w pliku widoku ktory mi laduje rekordy jeden pod drugim
probowalem stworzyc skrypt w tym samym pliku widoku ktory by po nacisnieciu id iwanttoclickthis wywolywal alert o informacji $item->mine, jednak nie moge tak zrobic poniewaz w funkcja ajaxa nie zna zmiennej $item->mine... jak mozna to zrobic zeby dzialalo poprawnie ? pozdrawiam Ten post edytował jacobson 20.05.2011, 10:27:14 |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza |
Abstrahując od problemu (który nie bardzo rozumiem) to nie możesz mieć kliku elementów o tym samym atrybucie ID. Jeśli iterujesz po elementach to nadawaj ID dynamicznie np. poprzez doklejenie do nazwy atrybutu ID iterowanego elementu.
PS: Przenoszę na przedszkole. Twój kod nie ma nic wspólnego ani z CI, ani z MySQL. Zmień też proszę temat postu na lepiej opisujący problem. Wstawienie tagów oraz dopisanie "problem" niewiele mówi. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 468 Pomógł: 36 Dołączył: 14.12.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
a wlasnie wedlug mnie to ma duzo wspolnego z CI gdyz jezeli nie bedzie sie dalo wstawic skryptu w widoku to mzoe trzeba bedzie operowac bardziej na kontrolerach ... a to juz troche moze byc zwiazane z CI. Dziekuje za podsuniecie problemu z ID, zaraz to zmienie. A nie wie mco jeszcze moge napisac w zwiazku z problemem to wydaje mi sie ze wszystko wytlumaczylem. Jezeli zrobilbym tak jak napisalem w pierwszym poscie ze jest skrypt :
kiedy ten kod jest nad kodem foreach ..... to w kodzie skryptu nie widzi zmiennej $item->mine ktora dopiero jest tworzona w petlu foreach... wywolywanie skryptu w petlu foreach tez jest wedlug mnie glupie dlatego moze ktos zna jakies dobre rozwiazanie mojego problemu. pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza |
Napisz co chcesz osiągnąć, bo naprawdę nie jestem w stanie sam do tego dojść. Co jest w $item->mine? Co ma się stać po kliknięciu w link? Może wystarczy wpisać $item->mine do jakiegoś tagu HTML nadrzędnego dla linku nadając mu jakąś klasę i odczytać zawartość (czyli $item->mine) poprzez jQuerowe closest()?
|
|
|
|
|
|
|
|
w pierwszym poscie napisalem ze chce stworzyc link z tym $item->mine w foreachu ( to po angielsku ). a nie moge sie odwolac do zmiennej $item->mine w skrypcie JS ja nie wiem co tu jest do zrozumienia...
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 24 Dołączył: 22.11.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Rozumiesz chyba fakt, że $item istnieje tylko w obrębie pętli foreach? Wszędzie indziej ta zmienna nie istnieje.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Rozumiesz chyba fakt, że $item istnieje tylko w obrębie pętli foreach? Wszędzie indziej ta zmienna nie istnieje. Rozumiesz chyba fakt, że $item istnieje także poza pętlą foreach?... Ja rozumiem, że to jest Przedszkole, ale czy to oznacza, że można tu takie głupoty wypisywać? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 24 Dołączył: 22.11.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Ok, masz rację, zostaje ostatni element z pętli. Mój błąd.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 08:27 |