![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki problem mam skrypt głosowania, napisany w jquery jednak coś jest zle ponieważ źle liczą się kliknięcia. Po pierwszym kliknięciu nie zwraca wyniku (ale wykonuje alert "dzięki za głos" po drugim kliknięciu jest już dobrze wyswietla 2 pozniej za trzecim jest 5 dalej za czwartym 9 a dalej to jak popadnie. PHP działa prawidłowo bo wykonując to po za skryptem podając w przeglądarce np. glosuj.php?glos=pozytywny&id=10 wszystko liczy dobrze.
Ten post edytował istrd 19.05.2011, 21:15:11 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wywal to:
Kod $(".glos_negatywny").click( Ogólnie co Ty teraz robisz to: 1. User klika w głos, aktywuje się funkcja która przypisuje zdarzenie dla tyc elemetów z danym ID. 2. User klika znowu, znowu przypisujesz zdarzenie, wykonuje się pierwsze zdarzenia i jak klika znów to wykonują się 2 zdarzenia itd ... . Wywal przypisywanie $().click lub zrób to przez element.click, bo najwidoczniej nie rozumiesz koncepcji jak to działa. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz wielokrotny bind do kliknięcia. Usuń z twoich funkcji bindowanie jQuery ( czyli tutaj linia 7 i 24) a zostaw samo wykonanie ajaxa.
@UP Spóźniony. Ten post edytował everth 19.05.2011, 22:01:29 -------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za pomoc. Słabo znam Jquery i JS ale juz rozumiem w czym był problem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 22:08 |