![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
Widziałem ten temat wałkowany na forum, ale odpowiedzi nie znalazłem a chyba jest oczywista, choć nie dla mnie. mam plik zdjecie.php w którym jest skrypt wczytujący zdjęcie:
Wszystko fajnie działa, ale do tego zdjęcia fotka1.jpg można się dostać z przeglądarki, a to bym chciał zablokować, więc dodałem plik .htaccess z wpisem deny for all i dostęp z przeglądarki został zablokowany, ale niestety plik zdjecie.php też nie ma dostępu ![]() -------------------- biuro detektywistyczne
witraż |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php ma dostęp do plików, Ty przez przeglądarkę nie masz, jeżeli dałeś w tym samym katalogu .htaccess co skrypt to się nie dziw, że nie możesz wywołać skryptu
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 486 Pomógł: 101 Dołączył: 27.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
umieść fotki w innym katalogu i tam daj .htaccess
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
stworzyłem katalog fotki i tam wrzuciłem wszystkie skrypt zmieniłem na:
i bez pliku .htaccess wszystko działa, wprowadzam ten plik z zapisem np.:
lub deny from all i znowu brak dostępu i z przeglądarki i ze skryptu. Ten post edytował gszymans 19.05.2011, 17:20:23 -------------------- biuro detektywistyczne
witraż |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 486 Pomógł: 101 Dołączył: 27.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj podać ścieżkę do pliku, a nie cały url
|
|
|
![]()
|
|
Rzeczywiście,
![]() zamiana http na ../ pomogła, dzięki -------------------- biuro detektywistyczne
witraż |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 23:27 |